Calatorie în bucatarie :)


Nu ți-am povestit, m-am accidentat. Așa s-a întîmplat ca întorcîndu-mă acasă cu bicicleta...era o coborîre frumoasă, aveam peste 50km/h - de obicei aici îmi înregistrez micile mele recorduri, dar azi parcă am presimțit ca nu se merită să obțin un rezultat mai bun și eram cu ochii pe frîne, spre sfîrșitul coborîrii erau cîțiva copii - nu e un loc pentru joacă - dar azi erau acolo, erau concentrați în ale lor, am hotărît să mai micșorez din viteză pînă la 40, dar la aprox. 5-7m distanță un baiețel a rupt-o la fugă, din cercul ăla de copii și ajuns pe traseu, se îndrepta spre partea cealaltă a drumului, am frînat, nu brusc pentru a nu zbura peste bicicletă, ceilalți copii văzînd ce are să se întîmple au strigat din toate puterile către acesta ce traversa, iar de spaimă s-a oprit, și stătea acolo nemișcat, am simțit ca impactul e inevitabil, și atunci în acel moment, într-o fracțiune de secundă am făcut o manevră bruscă am ocolit băiețelul, dar eu am cazut rău pe asfalt cu toată greutatea pe cotul drept, m-am asigurat ca toți sunt bine și am pornit mai departe spre casă, pe bicicletă - acasă au început marile peripeții, dureri insuportabile. Important e ca nu am nici o fractura, am mers la medic, mi-a făcut radiografia și rezultatele au fost ok. În acest moment au trecut deja 3 zile, sunt mai bine, dar nu mi-am planificat nimic pentru acest weekend, de plimbări cu bicicleta nici nu poate fi vorba(doar acest weekend, pînă mă fac bine), dar am găsit să călătoresc astăzi în bucătărie. Punctul de destinație - paste cu piept de pui și sos de roșii. Aliați în călătorie mi-au fost:

1 piept de pui
200g paste
500ml sos de roșii
2 ardei grași
1/3 ardei iute
3 cepe
7-8 fire de rozmarin
Pt garnisire: frunze de salată, 4 roșii cherry, parmezan ras.

Am luat 2 cepe le-am tocat mărunt și le-am călit în unt topit. Am adăugat pieptul de pui feliat cubulețe și 3-4 fire de rozmarin, sare și piper. Așa au fost lăsate la foc mic 30min. Pastele au fost fierte 10min în apă cu sare. Am luat a 3-a ceapa am tocat-o mărunt și am calit-o la foc mic, apoi am adăugat sosul de roșii, ardeii grași feliați fîșii și 1/3 din ardeiul iute + 2-3 fire de rozmarin - 15min la foc mediu. Apoi am adăugat carnea în sos și am mai lasat să fiarbă 5min. Asta a fost tot. Foarte important, nimic nu trebuie ”prăjit”, se gătește la foc mic și mediu - în armonie toate ingredientele. Ingredientul principal - puțin suflețel :)

Poftă Bună!





Share/Bookmark

0 comments:

Trimiteți un comentariu