Un weekend în Piatra Craiului!!!


Ideea de a petrece un sfârșit de săptămână în inima masivului Piatra Craiului a venit ca un fulger, o după-amiază tăcută la servici(de obicei suntem mai vorbăreți) - Nicolae a spart gheața tăcerii cu: ”Cine vrea să meargă în Crai?” Nici nu m-am gândit prea mult, tresărită din alte gânduri vin cu replica : ”Eu vreau!” A urmat 2 vizite la ambasada României, am obținut viza și ....să înceapă aventura)))


28/09/2012 18:15 O mașină, 4 rucsaci și 4 omuleți, extrem de veseli și entuziasmați(încă nu știau ce are să îi aștepte în acel weekend) pornesc pe drumul Chișinău-Zârnești(Plaiul Foii). Șoferul - Victor + 3 pasageri ”cuminți”: Nicolae, Eugen și Tatiana(eu).

Norii se tot adunau, iar în scurt timp începu să plouă....șoseaua era bântuită de prea puține mașini, noi zburam prin ploaie și mai râdeam cu poftă de marcajul chinuit al liniei continue))... Am ajuns în vamă și tot mai picura, mi-a venit o pofta de mere, și cum Victor nu le-a spălat, Nicolae întindea mâna peste geam, marul era cuprins de stropii de ploaie, care la rândul lor, erau spre terminate dar într-un final am reușit să le ”spălăm”))) - intram în România și eram cu gândul la vreme bună și mult soare :)  O temă separată sunt piesele care ne-au ținut treji tot drumul, căci am ajuns la destinație pe la 3 dimineața( a-aa-a-a-aa-a-a-a-aa )) 

Când am ajuns, corturile erau deja montate și lumea dormea, poiana era cuprinsă de liniște și noi căutam cortul nostru, și nu mă gândeam la altceva decât - somn)))  29/09/2012 Traseu: Plaiul Foii - ref Spirlea - Marele Grohotis - Saua Funduri - Creasta pana la Ref. Grind.  E 6:30 - TREZIREA!!!...hmm, deja? Cu greu m-am trezit, dar până faci primul pas, și apoi dușul rece în râulețul de la poalele muntelui a fost o adevărată înviorare!:) În scurt timp, am pornit...eram mulți, mulți - 25, o coloană lungă de rucsaci ...da' tare gălăgioși)))
<

Pentru astăzi era planificat să ajungem sus pe creastă, ceea ce presupune ”urcare” - dar, nu mi-am imaginat ce urcări are să mă aștepte. Urcări pe verticală, pe relief stâncos - păzea! atenție la prize! Iar porțiunile mai periculoase, ne apropiau atât de mult, țin să spun, că eram într-o ieșire la munte cu oameni absolut necunoscuți(din toți cei 25 îi știam doar pe Nicolae, Mihai și Igor - colegi de serviciu) - se creea impresia că respirăm în același ritm, mai ales dacă în față urma o urcare mai pretențioasă. Ajutorul enorm și încurajările Alinei și a lui Sergiu ne-au dus până sus....


Pe o porțiune din traseu am urcat fără rucsaci, aceștia din urmă fiind ”transportați” mai întâi pe o cordelină și apoi transmiși din mână în mână până sus))



 Ajunși pe creastă, am continuat să ne deplasăm ca pe vârf de muchie)) de sus se deschid atâtea peisaje frumoase, de te pierzi în ele - cu atât mai mult că se lasă apusul, iar culorile îs din cele mai alese...








Seara am fost încântați de chitară! Mulțumim Igor pentru că ne-ai uns suflețelul acolo sus, și lui Mihai care a cărat chitara pe cel mai tare traseu ”nemarcat”))

 30/09/2012 Traseu: Ref. Grind spre Vf. Ascuțit (creastă) și coborâm în Plaiul Foii pe la Ref. Diana.
To be continued...

Album Foto: Click aici!)




Share/Bookmark