Power dam cycling ride. Tur de ciclism Dubăsari!


Duminica, 24 iunie 2012, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a turului ciclistic Hidrocentrala Dubasari. 

Locul pornirii: semaforul din apropierea Metro-Stauceni 8:00. Ora plecarii : 8:30. Distanta totala tur-retur e de aproxomativ 100 km, traseul este relativ usor, în linii generale drum drept si 100% asfalt. 

Traseul clasic, asfalt: 
Chisinau->Stauceni->Hruseva->Boscana->Onitcani->Slobozia-Dusca->Criuleni->Ustia->Hidrocentrala Dubasari 

Dimineata s-a aratat destul de racoroasa, semn bun, nu ne vom sufoca sub razele fierbinti de soare, ba chiar a si plouat putin- fapt ce a determinat amînarea plecarii cu o ora, 9:00 si nu 8:00 cum a fost planificat.

Participarea la acest eveniment e o ocazie excelenta de a face cunostinta cu amatorii de ciclism, de a comunica si face schimb de pareri si impresii pe marginea subiectului principal - bicicleta.

Pe baza experientelor din anii trecuti - traseul este, practic, accesibil pentru orice începator. În timpul desfasurarii evenimentului participantii s-au deplasat în grupuri în conformitate cu pregatirea fizica. Au existat checkpoint-uri unde toti s-au oprit pentru a-i asteapta pe cei ramasi în urma(sunt si exceptii bineinteles, vitezomani avem, dar in general e o atmosfera prietenoasa :)).
  • Primul checkpoint - izvorul din Cosernita(ne-am suplinit proviziile de apa).
  • Al doilea checkpoint - în Criuleni, magazin(am format o coada imensa la casa(unica) si am golit tot magazinul incepand de la biscuiti, ciocolate, banane, apa potabila si tot ce si-au mai dorit biciclistii :))).
Ajunsi la destinatie, ne-am refugiat sub umbra copacilor de pe malul r. Nistru.  Am fost placut surprinsa de numarul participantilor care creste în fiecare an, modul sanatos de viata prinde radacini si în tarisoara noastra :)


Returul nu a fost cel clasic(desi, restul grupului s-a reîntors exact cum am venit), la propunerea lui Constantin ne-am deplasat de-a lungul r. Nistru cu scopul de a vizita biserica din Pohrebea. A trebuit sa trecem si punctul vamal Dubasari. Am ajuns si pe plaja de la Vadul lui Voda :))




Share/Bookmark

0 comments:

Trimiteți un comentariu