Molovata, 19.05.2012


"Satul Molovata aflat la 60 de km distanţă de Chişinău, este aşezat pe ambele maluri ale rîului Nistru. Sătenii de pe malul stâng al râului trec pe cel drept cu ajutorul unui pod plutitor. Deseori, platforma este folosită şi de comercianţii care preferă să ocolească punctul de control transnistrean de la Dubăsari. La capacitatea pe care o are, zilnic reuşesc să ajungă de pe un mal pe altul cam o sută de maşini şi aproape 400 de oameni. Pasagerii bacului sunt, de obicei, locuitori ai satului care merg să-şi viziteze rudele de pe celălalt mal sau pleacă după cumpărături la piaţa de la Dubăsari. "


Destinaţia a meritat din plin sacrificiile făcute! Despre acestea vei afla imediat...keep reading :)





19 mai 2012 5:30 - Sună ceasul deşteptător, foarte insistent, la o ora atît de matinală vreau să mai dooormmmm, mă acoper cu plapuma, mârâi puţin....brusc îmi apar în faţă imaginele cu locurile pe care am planificat să le "pipăi" azi şi starea de somnolenţă a dispărut ca prin minune ))))

Trebuie să schimb cauciucurile, toată săptămîna m-am plimbat pe şosea şi aveam slick-urile montate, pe care trebuie neapărat să le schimb cu cele de munte.

Asta am şi făcut imediat cum m-am trezit, nici n-am ajuns să termin cu anvelopele că a început să plouă şi în acel moment mă gîndeam...să oprească cît mai repede ploaia şi să pornesc, atunci era important ca startul să fie ok, îmi păsa mai puţin timpul de apoi...dar ploaia devenea tot mai puternică, iar timpul limită se apropia de sfîrşit, la ora 8:00 trebuia să ajung la Cricova, unde aveam să mă întîlnesc cu alţi iubitori de ture cu bicicleta şi de acolo să mergem împreună..iar ploaia nici gînd nu avea să înceteze!

Răbdare...7:12 şi am pornit, mai picurau ceva stropi, dar puţin de tot ))

Şoseaua umedă, bălţi imense ce trebuie ocolite, dar nu întotdeauna reuşeam)) ... am ajuns udă toată şi zgribuleam de frig dar am simţit că neapărat trebuie să merg...daca-ş fi renunţat aş fi regretat enorm şi aş fi simţit un gol imens (urma o zi întreagă de sîmbătă, şi nu una de stat şi cugetat, cu siguranţă)... cum ne-am adunat cu toţii am şi pornit imediat, pentru a mă încălzi))...ehhheeii, e frig, e aproape întuneric(s-au adunat ceva nori)...dar pedalez şi asta mă face happy, let have some fun..şi organizam întreceri..şi spuneam glume..şi nu mai era frig, yeyyy ))

Drumul a fost lung, din cînd în cînd, nu mai eram surprinşi de ploiţa rece şi de tunete...dar nimeni nu se plîngea, nici chiar eu, şi nici n-a fost pomenită ideea de a ne întoarce şi a anula călătoria...dar au fost momente în care toţi parcă aşteptau ca cineva să aibă această iniţiativă, dar nimeni n-a îndrăznit))))

Cînd am ajuns şi soarele ne-a bucurat...m-am răsfăţat din plin cu căldura lui şi cu frumuseţea ce ni se deschidea în faţă....dreaming up over there! Had a small talk with the wind, felt the wildness...

Impresii: a fost tare fun - ploaie, noroi, vînt, soareee ---> m-am încărcat cu energie pozitivă(tot de ce aveam nevoie în acel weekend)...după o asemenea aventură nimic nu mai pare a fi imposibil!...
































Share/Bookmark

2 comments:

  1. Interesant! Frumoasa calatorie!
    Bafta in continuare!

    Salutari lui Kostik.
    ------
    Sinus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc :)

    "Salutari lui Kostik" - ok!

    RăspundețiȘtergere