Tura pe bicicleta. Dealul Balanesti!

Dealul Bălănești, cunoscut și sub denumirea de Piscul lui Miron, este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova, având altitudinea de 430 m (429,5 metri, potrivit altor surse).

Și cam atât poți găsi pe net despre cel mai înalt punct de pe teritoriul RM. Ideea de a face o tură pe bicicletă cu destinația finală - Dealul Bălănești - revine lui Electromech . Am văzut anunțul pe forum și deja știam unde voi fi pe 15.09.2012 :) Conform itinerarului, punctul de start stabilit a fost Călărași, iar modalitatea de a ajunge acolo : cu trenul Chișinău-Ungheni. Această idee nu mi s-a părut ”atractivă” și am hotărât să mă deplasez pe 2 roți, am scris pe forum cu speranța că nu merg singură - și iată sâmbătă dimineața 7 bicicliști pornesc spre Călărași.

Ne-am deplasat destul de repede, am plănuit 3 ore pentru acest traseu, dar am folosit 2:14)))) Dimineața a fost perfectă, nici prea frig, nici prea cald, adevărul e că șoseaua a fost încărcată și mașinile treceau pe lângă noi cu viteză exagerat de mare. Pe alocuri, am fost nevoiți să trecem de pe calea carosabilă pe marginea șoselei plină de pietriș, nisip - dar am trecut și peste astea cu bine, un punct important a fost faptul că tot grupul am fost pozitiv dispuși și cu așteptări din cele mai bune, iar atunci când ești sigur pe tine, nimic nu are să-ți stea în cale.

Așa se face că la 9:38 eram în gara din Călărași așteptând cealaltă grupă, mai numeroasă(16 bicicliști) care va sosi cu trenul la 10:15.

Gara - loc deosebit - reîntilniri, rămas bun, lacrimi, zâmbete și fericire, a fost martor a atâtor întimplări și din toate o fi păstrat câte puțin, probabil :)




Între timp, a sosit în gară trenul Chișinau-Ocnița, trenul nou, modern, care de curând bucură pasagerii RM :)


Cu puțină întârziere a sosit și trenul așteptat și tot cu acesta - bicicliștii în frunte cu organizatorul ))


Iar de acum începe călătoria adevărată, peste 20km ieșim de pe șosea, și ne pierdem în pădurile din împrejurimi. Și întradevăr, după un deal istovitor de lung, ne regăsim într-un peisaj de poveste! O pădure miraculoasă.



Dealul Bălănești, deși cel mai înalt punct al RM, nu e marcat aproape în nici un fel, cu greu am găsit o mică plăcuță, am auzit, că a fost instalat ceva de marimi impunătoare, dar a fost furată și vândut ca metal - păcat. Adevărata frumusețe se ascunde în calea spre deal și la coborărea pe partea opusă :)


La intrarea în Călărași, la întoarcere, am fost plăcut surprinși de o coborâre lungă, unde unul din bicicliști și-a înregistrat recordul la viteză - 76,4 km/h.

Ajunși în Călărași am urcat în trenul spre Chișinău cu impresii din cele mai frumoase și chiar de suntem obosiți suntem împliniți și extrem de fericiți.

Mulțumesc mult tuturor participanților, a fost o sâmbătă petrecută frumos și mi-a mai adus o tură cu bicicleta care mi-o voi reaminti cu drag. Toate bune! Pe curând...

Fotografii în albumul «Dealul Balanesti» Tatiana Cotiga 



Share/Bookmark